Veel gestelde vragen over het gebruik van de Editor

Op deze pagina kunt u een aantal tips en tricks vinden over het gebruik van de Editor

Waar vind ik mijn bestaande gepersonaliseerde ontwerpen?

U kunt uw ontwerpen die u op een eerder tijdstip gemaakt heeft terug vinden bij de desbetreffende vrachtbrief. Zoek op het artikelnummer en klik het tabblad gepersonaliseerd aan. Als u ingelogd bent dan ziet u hier staan 'kies ontwerp' of 'maak nieuw ontwerp". Bij kies ontwerp vindt u de door u eerder gemaakte ontwerpen.

Hoe kan ik een vrachtbrief personaliseren met behulp van de editor?

Bij alle er voor geschikte vrachtbrieven vind u de mogelijkheid om deze te personaliseren. Dit vindt u rechts van het plaatje van het artikel als u op het tabblad gepersonaliseerd klikt. U kunt hier uw huidige ontwerpen bekijken en selecteren om te bestellen of een hele nieuwe aanmaken.

Hoe kan ik een bestaande vrachtbrief bewerken?

U kiest een ontwerp van een vrachtbrief die of definitief opgeslagen is of nog in concept staat. Achter de naam van het ontwerp die definitief is opgeslagen staat aangegeven "nieuwe versie aanmaken". Als u hier op klikt dan maakt u een nieuw ontwerp aan met dezelfde gegevens als diegene die u geselecteerd heeft. Als het ontwerp in concept staat dan kunt u op bewerken drukken en gaat u verder met de gegevens die u al eerder heeft ingegeven.

Hoe kan ik een nieuwe vrachtbrief maken?

U klikt bij het tabblad gepersonaliseerd de optie "maak nieuw ontwerp" aan. Hier kunt u het ontwerp een naam geven die u zelf wenst bijvoorbeeld model 2018. Als u de naam heeft opgeslagen komt u in de editor waar u de tekst of afbeeldingen kunt toevoegen.

Tekst toevoegen? Wat is er allemaal mogelijk?

De tekstvakken staan al voor u klaar om in te vullen. Deze staan mooi onder elkaar uitgelijnd. Dit kunt u zelf aanpassen door ze te verslepen.

Wat kan ik met de tekstingave:

  • Verschillende lettertypes selecteren en lettergrootte

  • Uitlijnen, links, rechts gecentreerd

  • Opsommingstekens en nummering toevoegen

  • Vetgedrukt of cursief maken van tekst

  • Afstand tussen de regels aanpassen

  • Aanvink blokje invoegen

Zie het voorbeeld hieronder van de werkbalk.


Een logo toevoegen hoe doe ik dat?

U selecteert bovenaan de tab afbeelding tot deze blauw is. Daarna zet u de muis op een plek waar het logo moet komen in de vrachtbrief.(dit hoeft niet exact u kunt later nog slepen met het kader). Linker muisknop indrukken en een vak maken door de muis naar rechtsonder te slepen. Heeft u dit gedaan dan verschijnt er een selectievenster om het logo te kunnen uploaden of selecteren. Is het logo weergegeven dan kunt u het vak nog verslepen en plaatsen waar u het maar wilt in de vrachtbrief. Zie hieronder een voorbeeld.Moet het logo een bepaalde bestandsgrootte hebben ?

Als u het logo upload en/of selecteert dan krijgt u te zien of het logo geschikt is als bedrukking. De editor geeft dit aan door middel van een duimpje bovenaan de afbeelding. Is deze groen dan is het logo goed geschikt. Is het logo rood dan raden wij u aan een logo te uploaden wat een betere opmaak heeft.

Een tabel toevoegen hoe doe ik dat?

U selecteert de tabel-tab bovenaan zodat deze blauw kleurt. U gaat nu met uw muis in het vak staan waar u de tabel wilt plaatsen. Linkermuisknop indrukken en sleep uw muis naar rechtsonder zodat er een vak ontstaat. Als u de linkermuisknop loslaat verschijnt er een invulveld waar u het aantal kolommen in kunt vullen en de aantal rijen. Dit kan later nog aangepast worden. De tabel kunt u verslepen en plaatsen waar u maar wilt op de vrachtbrief. Ook kunt u de lijnen zichtbaar of onzichtbaar maken. zie het voorbeeld hieronder voor de in te vullen velden.
Heeft u vragen ? Bel ons gerust

Beurtvaartadres

al 90 jaar uw betrouwbare partner

Tel 088 55 22 100 E-mail Stuur een mail