Digitale vrachtbrief

Hoe werkt de TransFollow Drive App?

TransFollow Drive, de gratis app voor het gebruik van de eCMR TransFollow. 

Wat is TransFollow Drive ?

De eCMR-app "TransFollow Drive" is ontwikkeld zodat iedereen de digitale vrachtbrief, digitaal, kan onderteken. Daarnaast kan het zijn dat een chauffeur (nog) niet beschikt over een device (boordcomputer) waarmee de digitale vrachtbrief ontvangen of afgehandeld kan worden. In dat geval biedt ook TransFollow Drive(op een android telefoon) de oplossing. Gingen zij voorheen op pad met een papieren vrachtbrief, met de TransFollow Drive hebben zij altijd een digitale vrachtbrief (eCMR) voorhanden. Foutkansen worden tot een minimum beperkt.


Hoe werkt het?

De ‘indienende partij’ (vaak de verlader) maakt de eCMR aan in het TransFollow-platform. De vervoerder ontvangt de vrachtbrief dan automatisch in zijn mail. In het ideale geval is deze mail gekoppeld aan het Transport Management Systeem. De vervoerder plant de ritten in en wijst de digitale vrachtbrief toe aan de chauffeur. Die ziet de vrachtbrief verschijnen in zijn TransFollow Drive app.

Betrokken ketenpartners (zoals verlader, vervoerder en ontvanger) ontvangen hiervan automatisch een notificatie email in zijn mail, of ontvangt de eCMR direct in zijn TMS systeem.


Welke voordelen biedt de eCMR-app "TransFollow Drive"?

In TransFollow Drive kunnen chauffeurs onder meer:

 • Vervoersinformatie registreren, zoals aankomst- en vertrektijden.

 • De vrachtbrief voorzien van opmerkingen en notities.

 • Foto’s en documenten toevoegen aan de vrachtbrief.

 • Vrachtbrieven laten aftekenen middels ‘sign on glass’ (via tablet of smartphone).

 • Vrachtbrieven laten aftekenen ‘zonder akkoord wederpartij’ (voor als er niemand is om af te tekenen).

 • Vrachtbrieven aftekenen via QR code uitwisseling

Tegelijk kunnen chauffeurs altijd en overal de actuele status van de digitale vrachtbrieven inzien. Meerdere vrachtbrieven in één keer aftekenen of de vrachtbrief downloaden als pdf? Ook dat is mogelijk in de eCMR-app.


Welke voordelen biedt het digitaal werken met TransFollow Drive nog meer?

De administratie rondom een papieren vrachtbrief is vooral tijdrovend. De vrachtbrieven kunnen zoekraken of onleesbaar zijn door (bijvoorbeeld) weersomstandigheden. Daarnaast, in geval er geen tekenbevoegde in de buurt is, mist u een sluitende administratie. 

De eCMR-app van TransFollow tackelt deze uitdagingen. Dankzij de app zijn alle vrachtbrieven altijd en overal digitaal inzichtelijk. Aftekenen gaat eenvoudig en snel, óók als er niemand aanwezig is (dankzij de optie ‘aftekenen zonder akkoord wederpartij’). U heeft dan een digitaal bewijs dat er afgeleverd is. Tijd en plaats worden geregistreerd en iedereen in de keten is op te hoogte van de aflevering. De chauffeur kan dus altijd snel weer zijn weg vervolgen.

Is uw boordcomputer (nog) niet geïntegreerd met TransFollow? Dan kunt u met de eCMR-app TransFollow Drive op uw smartphone snel aan de slag.

Meer voordelen

 • Eenvoudig tussenlocaties toekennen aan één digitale vrachtbrief.

 • Ken de vrachtbrief zo nodig aan meerdere chauffeurs toe.

 • Zo gewenst volledig  te integreren met de boordcomputer.

 • Afhandeling van zegel- en temperatuur registratie

 • Afhandeling van RTI's 

Hieronder een impressie van de eCMR-app "TransFollow Drive"

Download hier de TransFollow Drive App

Download de TransFollow Drive App direct vanuit de Google playstore

Meer weten over de eCMR?

Robert Timmermans
Inside Sales Digitale vrachtbrief

Tel 088 - 55 22 101 E-mail Stuur een mail